App van de week (30): Barbecue: Group expenses

Cover art

Met dit heerlijke zomerweer wordt er door veel mensen gebarbecued. Niet alleen met het gezin, maar met de hele familie. Iedereen neemt iets te eten en/of te drinken mee en achteraf worden de kosten gedeeld. Om dit delen op een eerlijke manier te laten verlopen is deze app ontwikkeld.

De app

Wanneer de app is gedownload moet er als eerst een evenement aangemaakt worden. Wanneer het evenement is aangemaakt is er de mogelijkheid om mensen toe te voegen aan het evenement. Alle aanwezigen van de barbecue worden toegevoegd aan het evenement.

IMG_1013IMG_1014IMG_1015

Na het toevoegen ontstaat er een lijst met daarin alle deelnemers van het evenement. Bij elke deelnemers staat er een bedrag (welke begint op €0,00). Wanneer één van de deelnemers iets heeft gekocht voor het evenement kan men dit toevoegen.

IMG_1019

Nadat alle boodschappen zijn gedaan staat er precies hoeveel geld iedereen heeft uitgegeven. Wanneer er boven in beeld op de pijltjes wordt geklikt wordt er een overzicht weergegeven van de totale kosten. Tevens laat de app ook zien wie er nog geld moet betalen en wie er nog geld moeten ontvangen (met bijbehorende bedragen).

IMG_1020

Conclusie

Het is een super handige app die ervoor zorgt dat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan over het eerlijk delen van de gemaakte kosten. Doordat iedereen in de app toegevoegd kan worden kun je precies zien wie wat gekocht heeft en hoeveel dat gekost heeft. Super handige app dus!

3 thoughts on “App van de week (30): Barbecue: Group expenses

Plaats een reactie